AHJO -hanke

AHJO – hanke on edennyt loppusuoralle!

Syksyn aikana osallistujien sparrauksen teemoina olivat mm. luovuus, IT ja digisaatio, esiintymistaidot, tekijänoikeudet, taideperäiset työpajat, yrittäjyys,  some valmennus sekä yritysvierailut. Lisäksi osallistujien remontoima oma tila valmistui marraskuun alussa.

Tämän vuoden puolella mm. liiketoimintasuunnitelma, tuotteistaminen, markkinointi ja myynti, talous, erilainen CV, omien www-sivujen tekeminen, osuuskuntatoiminta sekä esiintymistaidot. Lisäksi jatkettiin jo syksyllä aloitettuja henkilökohtaisia sparrauksia ja yritysvierailuja sekä tehtiin vierailumatka Tallinnaan.

AHJO:ssa on saavutettu loistavia tuloksia! 20 osallistujasta kaksi on työllistynyt kokopäiväisesti, kaksi on aloittanut yrittäjänä, työkokeilussa on kolme, yksi on saanut opiskelupaikan jatko-opintoja varten ja seitsemän ahjolaista perusti huhtikuussa osuuskunnan – Asiantuntija- ja työosuuskunta TEEMME. Osuuskuntaan on ahjolaisten lisäksi liittynyt ulkopuolisia asaintuntijoita. Vaikka osuuskunta on vielä alkuvaiheessaan, on se jo nyt pystynyt työlistämään jäseniään erilaisissa projekteissa. Tavoitteena on edelleen, että hankkeen päättyessä syyskuun lopulla, kaikki ahjolaiset ovat työllistäneet itsensä ainakin osa-aikaisesti.

Loppukauden ohjelmaan sisältyy vielä mm. luova kirjoittaminen, videointi, työpajoja eri teemoilla sekä loppuseminaari.

 

AHJO -hankkeen startti 29.08.2016

AHJO -hankkeen startti on maanantaina 29.08.16 Malskilla, Design Centerin tiloissa. Ahjoon on valittu haastattelujen perusteella 28 osallistujaa, 9 yli viisikymppistä ja 19 20-30 vuotiasta. Motivoituneet osallistujat edustavat laaja-alaista kokemusta ja osaamista. Syksyn aikana on mahdollisuus ottaa mukaan vielä muutama uusi osallistuja. Päivän avaa valmentaja Tapani Frantsi (KTT) teemalla ”Sinä pystyt!” ja päivä jatkuu osallistujien esittäytymisellä.

 

AHJO – alusta itsensätyöllistämiseen -hanke on käynnistynyt!

Oletko työtön,  ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittanut 18-30 vuotias tai  yli  viisikymppinen? Motivoitunut kehittämään valmiuksiasi itsesi työllistämiseen yrittäjänä, kevytyrittäjänä, osuuskuntayrittäjänä, osa-aikaisena yrittäjänä tai työllistymään työmarkkinoilla? Kyllä, seuraava steppisi voisi olla AHJO -hanke, luova, interaktiivinen ja monipuolinen sparraus- ja verkostoitumiscamp. Se sisältää yrittäjyyteen liittyvää ohjausta ja neuvontaa, yhdessä tekemistä ja verkostoitumista, yhteistyöprojekteja yritysten kanssa, työpajoja, tutustumisvierailuja alueen yrityksiin, huipputason luennoitsijoita ja vierailijoita, henkilökohtaista valmennusta ja sparrausta, tarvittavaa täydennyskoulutusta sekä yhteisen omat tilan Malskilla, kaupungin ydinkeskustassa.  Valitsemme noin 30 osallistujaa henkilökohtaisten haastattelujen perusteella. Valinnat suoritetaan heinä-elokuun aikana. Kesto elokuu 2016-syyskuu 2017. Osallistuminen hankkeeseen on ilmaista ja osallistujien työttömyysturva säilyy.                                           

Kiinnostunut? Lähetä yhteystietosi, niin kerromme lisää: info(at)malski.fi

Kontaktit: Projektipäällikkö Juhani Vainio  gsm 050 3699 690

Lataa infokirje tästä: AHJO-INFO 180716

_________________________________________________________________________

Ahjo – alusta itsensätyöllistämiseen –hanketta rahoittavat Hämeen ELY-keskus (ESR) ja Lahden kaupunki ja sitä hallinnoi Malski Keskus Oy. Hanke toteutetaan ajalla 01.05.2016-31.10.2017.

Muut yhteistyötahot: LADEC, Hämeen te-toimisto, Inspis ry ja Uraani -hanke

 

VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb       EU_ESR_FI_vertical_20mm_rgb        LogoEly-fi_FI-w        lahti-logo